Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
(Artikelnr: ISSUE21)
Quiltfolk Issue 21: Maryland

De volgende keer dat je in Maryland bent - hopelijk genietend van een blauw krabbenpootfeest met vrienden - is hier een gespreksstarter: tot welke regio van het land behoort Maryland? Tijdens de burgeroorlog lag Maryland, een slavenhoudende staat, onder de Mason-Dixon-linie, maar koos ervoor om bij de Unie te blijven. Dus is het Zuid of Noord? Bedenk dan dat Washington, D.C., een geheel ander Gemenebest verscholen binnen de grenzen van Maryland, als Midden-Atlantische Oceaan wordt beschouwd, zou Maryland niet ook Midden-Atlantische Oceaan moeten zijn?

Consensus of niet, jij en je vrienden zouden het er allemaal over eens moeten zijn dat de opmerkelijke geografie van Maryland meer is dan alleen maar lijnen op een kaart. Van de moerassen aan de Chesapeake Bay tot de stranden aan de Atlantische kust; van de uitgestrekte landbouwgronden tot de toppen van de Appalachen; van serene rivieroevers tot de stadstrottoirs van Baltimore (bevolking: 6 miljoen), Maryland wordt "America in Miniature" genoemd vanwege alle variatie binnen de op zeven na kleinste staat van de VS.

Er is echter niets kleins aan de harten van de Maryland-quiltmensen die we hebben ontmoet. We bezochten de historische Dentzel Carousel in Glen Echo Park met Nisha Bouri en Kim Martucc, de eigenaren van Brimfield Awakening, een quiltwinkel gebouwd op hun vriendschap. We brachten tijd door aan de oostkust met Victoria McConnell, voorzitter van het Fiber Arts Centre van de oostkust, en bezochten een UFO-bijeenkomst met zijn leden. En de meeste lezers zullen bekend zijn met Baltimore Album-quilts, waarvan de buitenmaatse erfenis wordt beheerd door de Baltimore Appliqué Society. (Quilty tip: zorg ervoor dat je de staatsvlag van Maryland bekijkt, waarvan we denken dat het veel op patchwork lijkt.)

Als je eenmaal een reis met ons door het prachtige Maryland maakt, denken we dat je begrijpt waarom drie verschillende regio's van Amerika het hun eigen willen noemen.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 23,32 *
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Relevante producten
Laatst bekeken producten
 
't Dreefhuys
Dreefstraat 47
9400 Ninove
BELGIUM
Tel: 0032 (0) 54/33.56.97
Fax: 0032 (0) 54/33.31.92
info@tdreefhuys.com
www.tdreefhuys.com